2017. május 3., szerda

Könyvmoly


A könyvek iránti mániám is tetten érhető lesz itt a minimolyon...

Külföldi útjaink során órakat lődörgünk könyvesoltokban a szebbnél szebb gyerekkönyvek között. Egyet-egyet mindig veszünk emlékbe, de annál többet hagyunk ott fájó szívvel, mert a világ összes pénze sem lenne elég annyi könyvre, amikbe beleszeretünk. (Az itthoni kiadású könyveknél megoldottuk ezt a problémát egy könyvtári tagságival. De persze így is megbecsült törzsvásárlók vagyunk jó pár könyvesboltban... És az IKEA könyvespolc osztályán is. És egy ideje az Amazonon is.)

Szonja nyolc évvel ezelőtt egy francia könyv svéd kiadásával kezdte a "molyság"-ot. :)
Valójában egy szót sem értettünk belőle, de a strapabíró papírból készült példány és Marc Boutavant imádnivaló világa igazán jó kezdetnek bizonyult: azóta is imádja a jó könyveket, az állatokat és a világjárást is. 


Image result for marc boutavant moki

Pár éve magyarul is megjelent ez az igazán színes böngésző Muki a világ körül címen a Móra Kiadó jóvoltából. 

Ééés: Muki (Mouk) főszereplésével rajzfilmsorozat is készült, aminek összes része elérhető a youtube-on angolul és franciául. Az angol szinkron kicsit idegesítőre sikerült, de ezt leszámítva nagyon vicces és hasznos szórakozás egy tudásra szomjas gyereknek (és felnőttnek is - főleg, ha nekünk szülőknek már borsózik a hátunk, ha felcsendül az Állatkert a hátizsákban főcímdala...)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése